Apple AirPods Max : Recenzia

Apple AirPods Max bez pozadí

AirPods Max, nové slúchadlá od spoločnosti Apple, prinášajú obrovskú zmenu! Jedná sa totiž o vôbec prvé náhlavné slúchadlá, ktoré môžeme od tejto spoločnosti zakúpiť. Čo všetko nám prinesú a oplatí sa aj ich vysoká cena?

Balenie slúchadiel

Apple AirPods Max AirPods Max sú úplne nové slúchadlá od Apple. V balení na vás čakajú samozrejme samotné slúchadlá, ktoré si predstavíme neskôr. Okrem nich sa môžete tešiť na Smart Case a tiež kábel Lightning/USB-C. Samotné ochranné puzdro by malo slúchadlá chrániť, aby nedošlo k ich poškodeniu, aj keď sa nejedná o ochranné puzdro v pravom slova zmysle. Zároveň by tiež malo slúchadlá prepnúť do akéhosi úsporného režimu, v ktorom by nemalo dochádzať k ich vybíjaniu. Aspoň, že došlo k tejto kombinácii a nebudete si musieť dokupovať obal na slúchadlá alebo kábel samostatne.

Výhody

Ochranné puzdro


Nevýhody

Chýbajú náhradné náušníky

Čo nám ponúknu dizajnovo?

Spoločnosť Apple obvykle nevypúšťa do sveta elektroniku bez vyladeného a elegantného dizajnu. Tomu odpovedajú tiež zvolené materiály, ktoré v tomto prípade tvorí nerezová oceľ a samozrejme hliník. Nie je náhoda, že sa jedná o osvedčenú kombináciu materiálov, ktorú už Apple pozná. Zohnať ich môžete v rôznych farbách, konkrétne sa jedná o ružovú, modrú, striebornú, zelenú a tiež sivú.

Výhody

Veľký výber farieb

Elegantný design


Nevýhody

Chýba čierna farba

Ako sa slúchadlá ovládajú

Pomerne nečakaným krokom od Apple je použitie digitálnej korunky, ktorú môžeme nájsť napríklad na hodinkách od Apple. Pomocou tejto korunky môžete jednoducho meniť hlasitosť, skákať z pesničky na pesničku alebo dokonca tiež prijímať hovory. Rozhodne sa jedná o šikovne riešené ovládania, na ktoré si rýchlo zvyknete. Nejedná sa ale o jediný ovládací prvok, ktorý na hodinkách môžete nájsť. Apple nezabudol ani na ovládanie funkcie aktívneho potlačenia okolitého ruchu (ANC). To môžete vypnúť alebo zapnúť podľa potreby. Výhodou je, že slúchadlá môžete tiež ovládať pomocou hlasovej asistentky Siri.

Výhody

Šikovné ovládanie


Nevýhody

Vďaka digitálnej korunke nie je celkový dizajn taký čistý

Veľkosť a prevedenie slúchadiel

Slúchadlá musia dobre pasovať na ušiach, aby bolo počúvanie čo najpríjemnejšie. Tieto nové slúchadlá môžete jednoducho nastaviť pomocou teleskopických ramien, takže si ich každý nastaví podľa seba. Navyše náušníky aj klenba by sa mala prispôsobiť tvaru vašich uší a hlavy. Samotná klenba je vyrobená z tkanej sieťoviny. To znamená, že sa rovnomerne rozloží hmotnosť slúchadiel a tie by vás tak nemali vôbec tlačiť. Slúchadlá sú pružné, ale zároveň pevné. Vďaka tomu si môžete užiť jedinečné počúvanie vašej obľúbenej hudby. Pokiaľ by sme sa pozreli na veľkosť, potom sa môžete tešiť na rozmery 162,6 x 83,4 x 187,3 milimetrov. Aj napriek tomu, čo všetko slúchadlá ponúkajú, si zachovali pomerne nízku hmotnosť 385 gramov.

Výhody

Nízka hmotnosť


Nevýhody

Možnosť poničenia sieťoviny

Funkcia slúchadiel

Jednu pomerne známu funkciu sme už avizovali. Jedná sa o aktívne potláčanie hluku. O to sa stará šestica mikrofónov, ktoré majú za úlohu dokonalé potlačenie hluku v okolí. To ale nie je všetko, pretože slúchadlá AirPods Max ponúkajú tiež priestorový zvuk. Apple do slúchadiel vtesnil dynamické snímanie polohy hlavy, o ktoré sa starajú vstavané gyroskopy a akcelerometre. Vďaka tomu bude priestorový zvuk vždy hrať správne, resp. budú snímať polohu hlavy voči zariadeniu a slúchadlá tak budú upravovať priestorový zvuk podľa potreby.

Výhody

Priestorový zvuk


Nevýhody

Gyroskop a akcelerometer spôsobili navýšenie hmotnosti

Zvuk a batéria

To čo robí slúchadla slúchadlami je menič. Tu bol použitý 40 mm dynamický menič. Ten by mal pokrývať veľmi široký frekvenčný rozsah a tým tiež skvelé podanie každého tónu. Pokiaľ tak dáte slúchadlá na maximálnu hlasitosť, aj tak by mal byť zvuk dokonale čistý a detailný. Aby bolo počúvanie skutočne jedinečné, Apple do každého náušníka vložil čip Apple H1. Ten dokáže prispôsobiť frekvenciu hudby podľa toho, ako slúchadlá práve doliehajú na uši. Používateľov potešia tiež batérie, ktoré by mali ponúknuť až 20 hodín prehrávania hudby či sledovania filmov. Dokonca by sa táto méta mala dosiahnuť tiež v prípade, že máte aktivované ANC a priestorový zvuk. Čo je jednoznačne neuveriteľný výkon, ktorý mnohých poteší. Veľkou výhodou je tiež možnosť nabiť slúchadlá na hodinu a pol počúvania iba za päť minút!

Výhody

Veľká výdrž batérie


Nevýhody

Dlhé nabíjanie

Porovnanie s konkurenciou

Model: Apple AirPods Max Marshall Monitor II Bluetooth Sennheiser Momentum Wireless 3
Náhľad:
Cena: Zistiť cenu Zistiť cenu Zistiť cenu
Bezdrôtové: Áno Áno Áno
Aktívne potlačenie hluku: Áno Áno Áno
Ovládanie hlasitosti: Áno Áno Áno
Výdrž batérie: 20 h 45 h 17 h
Hmotnosť: 385 g 320 g 305 g